'Als een product goed is en uitstekend voldoet, waarom kan het dan niet gewoon blijven bestaan?' - R. Kousbroek

De keuze van de software

De keuze van de software waarin deze database zal opgebouwd worden varieert naargelang de grootte en het aantal gebruikers van de database. De meest gebruikte software is MS Access voor de kleine tot middelgrote en MS SQL Server voor de grote databases.

In beide software pakketten heeft All Directions de nodige kennis en ervaring in huis om u vooreerst te helpen bij de juiste keuze tussen beide en vervolgens, na een grondige analyse, de database op maat te ontwikkelen.

MS Access

MS Access is vooral bekend door zijn integratie met MS Word en MS Excel in MS Office. Hierdoor is het beschikbaar in de meeste bedrijven. Het is uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote databases. Het biedt zowat alle mogelijkheden die zijn grotere broer MS SQL Server biedt. Zo kan bijvoorbeeld één centrale database gelijktijdig gebruikt worden door verschillende werkstations. De beschikbare informatie wordt indien nodig beveiligd, zodat ze slechts selectief beschikbaar is.

Belangrijk om weten is dat u naar de toekomst toe geen problemen moet verwachten met databanken die in MS Access worden aangemaakt. Bestaande Databases zullen zonder problemen kunnen omgezet worden naar nieuwere versies van Access. Dit kan omdat we nu reeds weten volgens welke regels er moet gewerkt worden om deze omzetting zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ook de integratie met of de migratie naar SQL server blijft steeds tot de mogelijkheden behoren.

MS SQL Server

MS SQL Server is uitermate geschikt voor de grotere databases of wanneer de gegevens ook via het internet beschikbaar moeten zijn. Eén van de grote verschillen met de klassieke database programma’s is dat je MS SQL Server enkel kan gebruiken om data op een relationele manier te stockeren. De tools voor het analyseren en het hergebruiken van deze informatie worden in andere software pakketten gemaakt. Vaak gebeurt dit m.b.v. MS Access of MS Visual Basic, maar uiteraard ook via het internet.

Waarom MS SQL Server?

SQL server is de professionele database omgeving van Microsoft. Een buitengewone performantie in extreme omstandigheden gekoppeld aan schaalbaarheid geven SQL server de nodige robuustheid die nodig is voor kritische database toepassingen.

Contacteer ons voor meer informatie

Verzamel uw informatie in een database

Kies voor een interactieve, dynamische website

Laat u begeleiden door specialisten