'Een expert is iemand die nadien heel precies kan vertellen waarom zijn prognose niet uitgekomen is' - W. Churchill

Relationele Databases

Als informatie al in digitale vorm aanwezig is, dan is dit in de meeste bedrijven onder een niet gestructureerde vorm zoals tekstverwerkersdocumenten, rekenbladen,... Dat dit niet de meest optimale manier is om gegevens bij te houden wordt snel duidelijk als deze gegevens hergebruikt of geanalyseerd moeten worden.

Wat is een Relationele Database?

Om gegevens te analyseren of te hergebruiken moeten deze gestructureerd worden opgeslagen in met elkaar gerelateerde tabellen.

Deze manier van databeheer is de enige correcte.

Het opzetten van de juiste relationele gegevensstructuur voor uw database is een éénmalig maatwerk dat enkel met de nodige kennis en ervaring tot een goed einde kan gebracht worden.

Het terugverdieneffect

Alleen met een relationele database als basis is het eenvoudig om toepassingen te maken voor het analyseren en hergebruiken van opgeslagen informatie.

Deze kunnen door uzelf of door een derde partij ontwikkeld worden.

Het aantal toepassingen dat gebruik maakt van steeds dezelfde gegevens neemt alsmaar toe.

Door terug te kunnen vallen op een centrale gegevensbank wordt het bedrijf doorzichtig en kunnen tijdverslindende taken eenvoudiger geautomatiseerd worden.

De éénmalige ontwikkelkost wordt hierdoor eenvoudig terugverdiend door efficiëntere beleidsvoering via de analyse, en steeds terugkerende tijdwinst bij alle taken.

Op korte termijn resulteert dit zelfs in een significante kostenbesparing.

Verzamel uw informatie in een database

Kies voor een interactieve, dynamische website

Laat u begeleiden door specialisten